31 Ağustos 2009 Pazartesi

Şimdi Tatile!!!


Daha önceden bir çok kez turizm sektöründe calıstığımdan bahsetmiştim. Yeni dönemde turizm ile ilgili yazılar da yazmaya baslıyacağım. Turizmi futboldan daha iyi bildiğimi düşünerek böyle bir girişimde bulundum. Franchi de bir çok kez " Oğlum neden turizm ile ilgi bir şeyler yazmıyorsun" demişti. Franchi'nin sözlerini de bu dönemde dikkate aldım işte.

Hatta bu yazılardan bir tanesine başlayalım.
Sezon sonu geldi özellikle iç pazar için. Ramazan başladı, okulların açılmasına az bir süre kaldı kimse tatile cıkmıyor. Neden çıkmıyorsunuz kardeşim anlamış değilim bütün acentelar fiyatları yuzde 40 oranında indirdi asıl şimdi tatilin tam sırası. Artık bizim milletimizde tatil kültrünün oturması lazım, acenta mantığının oturması lazım ama bir türlü oturtamıyoruz. Nedenini bilsem zaten sıkıntım kalmıyacak "aa bak bu yüzdenmiş" diyebileceğim, mantıklı olduğunu düşüneceğim ama. Türkler ve tatil denildimi mantık aramak pekde doğru deyil. Tatile cıkacağız dedimi bizim milletimiz, hurrraaa temmuz ıle ağustos ortasına abanıyor fıyatların taban yaptığı dönemler yanı. Şu dönemde tatil bölgelerinde yerli turist azaldı Ramazan diye kimse çıkmıyor çıkın kardeşim neden çıkmıyorsunuz size ucuz tatil fırsatını bütün acentelar ayağınıza kadar getiriyor herzaman yakalayamıyacağınız imkanlarla hem de arastırın biraz. Çıkın tatilede biz de tur satalım artık tekrardan, otur otur Marmaris gibi yerde daral geldi.

Haydi şimdi girin internete (Zaten bu yazıyı okuyorsanız internettesiniz) ve kafanıza göre bir bölge seçin aklınıza yatan tesise doğru yola cıkın ve tatilin keyfini çıkartın.

0 yorum:

Yorum Gönder