7 Mart 2009 Cumartesi

Gerçek Tarih ve Tabiki NTV Tarih


Ben gerçekten tarihi severim ve elimden geldiğince de takip etmye çalısırım, belkı mezun olduğum okuldan dolayı, belkide yaptığım işden dolayı bilemiyorum bunu şu anda. Yaşadığımız toprakların da inanılmaz bir tarihi, geçmişi var lise mezunu olan herkes eminin farkındadır bunun. Bizim milletimiz de bu topraklar da tarih yazan medeniyetlerden bir tanesi, gerçekten çok önemli olayların altında bizim imzamız var. Fakat bizlere yıllardan beri anlatılan tarıhimiz sadece mitolojik ogelerden oluşan gerçekliğinden şuphe edilen tarih maalesef genellikle Türkçülerin damarlarını kabartan şişirme hikayelerle dolu. Bunun aksini idda eden bir takım araştırmacı gerçek tarihe meraklı olan insanlarda bu Türkçü, turancı yada sözde milliyetçi (hangisini severseniz) insanlar tarafından dışlanmakta ve sınırlarını aşarak "vatan haini" olarak nitelendirilmektedir. Neden çunku onlara göre biz Türküz ve Türkler yenilmez ırk dünyanın en üstün ırkı vs. ve bizim hiçbir alanda kötu olmamamız gerekli çunku en iyisi biziz abi! Maalesef genç beyinlere de bu bu şekilde aktarılmakta sunii bir gaz verilmektedir.

Gerçek Tarih Lütfen !

Belki konumuz futbolun dışında fakat en az futbol kadar önemli bir konu olduğunu duşünüyorum. Benim görüşlerim eğitimin başındaki insanlar için ne kadar önemli bilemem ama burdan rıca ediyorum; Lütfen okullarda cocuklarımıza, kardeşlerimize gerçek, şişirme olmayan amacı bizleri övmek olmayan gerçek tarih öğretilsin! Mitolojik boş hikayeler ise sadece dede korkut masalların da kalsın cocuklarımız, kardeşlerimiz gerçekleri öğrensin.

Bu yazıyı yazmamın asıl amacı az önce elimden bıraktığım Ntv Tarih dergisin de yer alan İstanbul 'un fethi ile ilgili açılan 1453 Panaroma Müzesi hakkında ki yazıdır. Yazıyı okudukdan sonra gerçeklerin nasıl bir şekilde saptırıldığını, nasıl hasır altı edıldığını ve olayların nasıl çarpıtılıp iktidar sahiplerinin lehine çevrilmiş olduğunu anladım. Bu dergi yanlışları bir bir göstermiş ve açıklamıştır eğer bulabilirseniz muhakkak edinmeniz gerekli eğer tarihi gerçekten seviyorsanız ama gerçek tarihi muhakkak her ay almalısınız. Ben de buradan bir İstanbul 'lu olarak Kadir Topbaş 'a sesleniyorum çok övündüğünüz, Dünya da eşi benzeri yok dedğiniz Panaroma müzesi İstanbul 'un fethin den daha çok İslamiyetin Hristiyanlık karşısın da aldığı başarıyı övmektedir tabi slikon başarı bu sadece çünkü eminim Fatih 'in böyle bir amacı yoktu ve fetih den sonra sadece Aya Sofya camii 'ye cevrilecekti istanbulda yaşayan gayri muslimlerde eski hayatlarına devam ediceklerdi. Zaten Konstantiniye de olanda bu olmuştur. Lutfen tarihimizi gerçekleri ile birlikte anlatalım. Çünkü; geçmişini bilmeyen, geleceğini bilemez.

0 yorum:

Yorum Gönder