21 Mart 2009 Cumartesi

Super Lİg: Sivasspor - Beşiktaş


Ligin kaderini belirliyecek maçlardan birisine çıktı bugun iki takımda fakat ikisi içinde değişen fazla birşey olmadı fakat şampiyonluğu bu iki takımdan birisi alması gerektiğini bugun gördük en azından. Eğer ki Sivas klasik Anadolu takımları gibi kilit haftalar da ligden kopmazsa. Neden sadece bu iki takım diyorum ? Çünkü bu iki takımı da izlerken zevk alıyoruz, iki takım da deli gibi mucadele ediyor heleki ligde zirveye oynayan diğer takımların mucadelesine bakarsak.

Maça gelecek olursak, iki takımda belliki kazanamk istıyordu bugun. Sivas takımı maça hızlı başlayan taratı çok fazla geçmeden Beşiktaş takımıda oyuna ağırlığını koydu ve oyuna ortak oldu. Maçın ılk yarısında verilmeyen penaltı varki tartşılmaya değecek bir pozisyon olduğunu duşunuyorum çünkü maçın uzatma dakikalarınn da aynı pozisyona faul calan hakem de bu hakemdi eğer o faul ise o da penaltıdır yada hakem canı istediği pozisyona faul veriyor istemediğine, işine gelmeyen pozisyona ise devam diyor hakemlik böyle olmaz. Bu pozisyonun devamın da ise ofsayt nedeni ile oyun duruyor hani Bobo 'nun rövaşata çektiği pozisyon. Pozisyonu hatırlamanız açısından soyluyorum bunuda. Yoksa ofsayt ofsayt yani.  

Maçda gollerin 2 'side ikinci yarıda geldi. 50. dakika da Herve Tum 'un golu ile öne geçen Sivasspor 'un sevincı sadece 6 dakika sürdü ve Yusuf 'un muthiş servisi sonucun da Tello mukemmel bir vuruş ile takımına eşitliği getirdi. Tello güzel oyununu böylece bir de golle süslemiş oldu. Maçta başka gol olayınca iki takımda 1 'er puanı paylaşmış oldu ve ligin ilk 2 sırası bu hafta da değişmedi.

Maç dışında bir de İbrahim Toraman 'nın milli takım aday kadrosuna çağrılmayışının nedenini merak ediyorum ve tabiki Ekrem Dağ 'ında. Heleki Kazım Kazım gibi kendi takımın da dahi arada sırada forma giyen bir oyuncu alınmışken! Heleki Emre kadroya alınmışken, Sabri kadroya alınmışken! Fatih Terim acaba tarafınımı belli ediyor bu aday kadro ile ? Milli Takıma futbolcular performanslarına göre seçilmiyormu,artık formalarına göremi seciliyor. Anlam veremiyorum. Fatih Terim 'in biraz duygusal değil futbol adamı mantığı ile kadro yapmasını rıca ediyorum.

0 yorum:

Yorum Gönder