13 Mart 2009 Cuma

2009 Yerel Seçimler; TKP'NİN SESİ 2



BUGÜNKÜ SİSTEMDE KİMSE AKP’LİLERİN ELİNE SU DÖKEMEZ!

1. AKP, “yerel yönetimlerin projelerini hükümet onaylıyor, gereken finansmanı hükümet sağlıyor” diyerek vatandaşı AKP’ye oy vermeye çağırırken ahlaksızca bir tutum sergilemekte ama bir gerçeğe işaret etmektedirler. Türkiye’de hukuk, adalet ve eşitlik tamamen ortadan kalkmıştır. Hukuk, adalet ve eşitlik temellerinde yeni bir düzen kurulmadan yerel yönetimlerin halktan yana politikalar geliştirmesinin önünde büyük engeller bulunmaktadır. 

2. Yerel yönetimler neredeyse tüm hizmetlerini ya özel ya da belediye bünyesinde kurulan şirketlere yaptırmaktadır. Yani, kamu yararına yürütülmesi gereken faaliyetlerden bazı kişi ve kurumlar büyük kârlar elde etmektedir. Belediyelerin hizmet ve altyapı çalışmaları için açtıkları ihalelere katılan firmaların temel kaygısı elde edecekleri kazançtır. Böyle olduğu sürece, hem kamu kaynakları bazı kişilerin zenginleşmesi için kullanılmakta, hem de yolsuzluk, rüşvet, usulsüzlük gibi olgular kaçınılmaz hale gelmektedir.

3. Merkezi iktidarların yerel yönetimlere “kendi kaynağınızı kendiniz yaratın” demesinin doğal sonucu, yerel yönetimlerin iç ve dış finans tekellerine borçlanmasıdır. Yüksek faizli kredilerle altyapı yatırımlarının finanse edilmesi, Türkiye’de bir kural haline gelmiştir. Bu yüksek faizler halkın cebinden çıkmaktadır.

4. Piyasa kurallarına göre yürütülen belediyecilik hizmetlerinde işçiler taşerona mahkum edilir, sendikasızlaştırılır, hiçbir güvenceye sahip olmadan düşük ücretle çalıştırılır.

5. Bugün yerel yönetimlere talip olan partilerden CHP ve MHP piyasa kurallarını benimseyen partilerdir. Bu nedenle onların AKP’nin belediyeciliğine neden karşı çıktıkları anlaşılabilmiş değildir. Eğer bugünkü sistem sürecekse, AKP’liler diğerlerinden daha becerikli olduklarını göstermişlerdir. Örneğin Melih Gökçek, Murat Karayalçın’dan daha yetenekli bir piyasacıdır. İhale ve kredilerle borçlanma mekanizmaları sürecek, yerel yönetimler bir rant kapısı olmaya devam edecekse, ki CHP bundan yanadır, Kemal Kılıçdaroğlu neden Kadir Topbaş’ın başkanlığına itiraz etmektedir? 

6. TKP, yerel yönetimleri “piyasa kuralları”ndan kurtarma iddiasındadır. Çünkü Türkiye’yi piyasacı düzenden yani işsizlik, yoksulluk, borç, bağımlılık ve eşitsizlik üreten bugünkü sistemden kurtarma iddiasındadır. Bu nedenle DURDURUN demekte, bu nedenle OY istemektedir. AKP tipi belediyeciliğin tek alternatifi budur. CHP’nin yaptığı göz boyamak ve halkımızı bir kez daha aldatmaktır.

7. Türkiye Komünist Partisi, 29 Mart seçimleri öncesinde adaletsiz bir düzene karşı gerçek bir seçenek sunan tek partidir.

Türkiye Komünist Partisi
Siyasi Büro

0 yorum:

Yorum Gönder