3 Mart 2009 Salı

Fortis Türkiye Kupası Yarı Final; Ankaraspor-Beşiktaş JK

Maçdan önce gerçekten telaşlıydım ve böyle bir skor beklemiyordum bu akşam. Mustafa Denizli artık tek forvetten tamamen vazgeçmiş olacak ki maçdan önce herkez bu akşam sistem tek forvete dönecek diye beklerken, Mustafa Hoca haftasonunda olduğu gibi çift forvet çıktı ve bunun meyvesini bu akşamda almaya devam etti, birde ortasaha da Ernst 'in yanlız kalmasına bir çözüm bulunursa cok daha rahat maçlar izleyeceğimize eminim. 

Maça gelecek olursak Beşiktaş oyuna her zamanki gibi pressle başladı ve daha ilk dakikalarda oyunun kontrolünü eline aldı, Ankaraspor 'u kendi sahasına hapis etti. Tamda Beşiktaş 'dan gol beklediğimiz dakikalarda devreye Selçuk Dereli ve yardımcısı girdi saçma sapan penaltı ile Ankaraspor 'u resmen elleri ile öne geçirdiler. Ben anlamıyorum bu Selçuk Dereli nasıl UEFA Kupasın 'da maç yönetebiliyor arkasından destek olan birilerimi var diye düşünmeden edemiyorum, geçtim UEFA 'yı Türkiye 'de nasıl maç yönetebiliyor bu kadar kesin hatalar yapabiliyorken ve bu hatalar skora böylesine etki edebiliyorken. 

Tamda o sıkıntılı anlaramı giriyoruz dediğimiz dakikalarda sahneye Matias Delgado çıktı ve orta sahadan kaleye yolladığı füze ile durumu eşitledi. Dakikalar 77 'yi gösterdiğinde ise Bobo 'nun yerine oyuna giren Holosko zor durumda Nobre 'nin indirdiği topa öyle bir vole vurdu ki Ankaraspor kalecisi topu ancak kalenin içinde görebildi, bu belkide maç boyunca Beşiktaş alehine yapılan hakem hatalarına en güzel cevap oldu. 

Ve Yusuf Sahne de...

Maçın 89. dakikası 'na girilirken Yusuf Şimşek beş Ankaraspor 'lu futbolcunun arasından çerçeveyi görür görmez kaleye vurdu ve farkı ikiye cıkarttı bu aynı zaman da Yusuf 'un Beşiktaş forması ile attığı ilk goldu. Maçın son düdüğü ile birlikte Beşiktaş için artık finaldeki rakibini beklemeye başladığını söylemek pekde olağan dışı olmaz heralde buna bende dahilim ve gönlümden geçen rakip de Fenerbahçe...

Beşiktaş takımın da özellikle İbrahim Toraman 'a deyinmek istiyorum artık Fatih Terim Toraman 'ı aday kadroya almaz ise taraflı bir milli takım hocamız olduğunu düşünmeye başlayacağım. 90 dakika boyunca hatasız bir Toraman vardı bugün saha da, tabi ki defansda oynayan diğer takım arkadaşları gibi.  Hele ilk yarıda korner den gelen topa topukla bir vuruşu vardıki eğer o top üst direkden dönmüş olmasaydı, sezonun en güzel gollerinden birisi olacaktı buna eminim.

1 yorum:

taksim dedi ki...

maçın başı ile birlikte gidişat belli olmuştu zaten.. güzel de oynadığımıza inanıyorum, penaltıyı çözemedim justinden ama takımı pek etkilemedi yenen gol, bunu net gördük..
Yusufu tam istediğim şekilde kullanmaya başladı hoca, takımmın topu ayağında tutması gerekli anlarda oyuna alıp, sergenin son dönemde yaptığı katkıyı bekliyor, ki o da kötü bir form döneminde olmasına rağmen iyi iş çıkarttı, az dakika içinde..

bir de, bu haftasonu yunanistanda milli bayram mıydı bilemiyorum, çalıştığım otel yunan gruplar ile doldu taştı, bir tanesinin üzerinde PAOK forması görünce selam yolladım nacizane oralara.. Olimpiakos ile oynayacaklar yarın, zor maç ama gönüller siyah-beyaz dan yana..

Yorum Gönder