28 Şubat 2009 Cumartesi

Turkcell Super Lig 22. Hafta; Beşiktaş-İstanbul B.B.

 
Artık her haftayı böyle nefes nefese heyecanla izleyeceğiz gibi görünüyor. Bugun istekli başlayan taraf Beşiktaş takımıydı fakat ilk on dakika geçildikten sonra sahada daha diri ve derli toplu bir Belediye takımı vardı ve her zaman ki gibi kontraatakla gol aramaya calıstılar hatırı sayılır gol pozisyonlarına da girdiler, ilk yarı gölü bulsalar kimse şaşırmazdı herhalde. Beşiktaşa gelince; ilk yarı saha da ne yapmaya çalıstığı belli olmayan belli bir hucum disiplini olmayan bir Beşiktaş takımı vardı, sonuç olarak da ilk devre bizleri ayağa kaldıracak bir pozisyon yakalayamadılar. Beklediğimden çok kötü bir Beşiktaş izledim açıkcası.

Beşiktaş ortasahası adeta yol gecen hanı gibiydi bu maçta. Tek istediğim Mustafa Hocadan; Ernst ile Uğur İnceman'ı yan yana oynatması belki bu şekilde mucadeleci direnci yüksek aynı zamanda yaratıcı bir ortasaha kurulabilir. Böylece rakibi orta sahada tutabilir ve hucumda disiplin sağlanabilir. Bugun Ernst orta alanda oldukca yanlız kaldı topu her ayağına aldığında ilk pozisyonda aktarabileceği bir arkadaşını aradı bulamayınca da bu topu olumlu kullanmakda zorlandı ve zaman zaman ciddi hatalar yaptı.

Mac artık tam bitti dediğimiz anda ise goller gelmeye başladı; Macın 65. dakikasın da Nobre'nin kafa vuruşu direkten dönünce aslında maçın seyri değişmeye başlamıstı. 79. dakika da ise Nobre'nin atmış olduğu gol ofsayt gerekçesi ile gecersiz sayıldı ki bu bana göre nizami bir goldu, Nobrebu pozisyonda geriden cıkmıştır net görülebilir ofsaytta bulunan Beşiktaş'lı oyuncu ise topa hareketlenmemiştir yani pasiftir. Beklenen gol ise 80. dakikada Tello 'nun kafasından geldi bunun 4 dakika sonrası yani 84. dakikada ise karambol anında Serhat Gürpınar durumu eşitedi artık bu maç böyle biter dediğimiz anda Tello 'nun sağ kanattan kullandığı serbest vuruşda Gokhan Zan 'ın kafa vuruşu ile durum 2-1 'e geldi. 

Kısaca maça bakmak gerekirse zor geçen bir mucadelede 3 puanı alan taraf Beşiktaş oldu ve puanını 42 'ye çıkartarak maç fazlasıyla 2. sıraya yükseldi. Beşiktaş takımındaki bana göre en önemli bir değişiklik ise, önceleri takım maçın sonlarına doğru oyundan düşerken son haftalarda ise sonlarına doğru goller bulmaya ve mucadelesini sürdürmeye devam etmeye başladı umarım lig sonuna kadar bu böyle devam eder ve özlediğimiz şampiyonluk artık gelir.

0 yorum:

Yorum Gönder