12 Eylül 2009 Cumartesi

12 Eylül 2009 Galatasay-Beşiktaş Derbisi Önce Değerlendirmeler

Bugün 21.00 itibariyle oynanacak derbi öncesinde atıp tutalım,ahkam keselim biraz. İşimiz ne ki,yazıp içimizi dökmek..

Sezona flaş transflerler ve flaş bir futbolla başlayan Galatasaray izliyoruz bu sene. Kazak temsilcisi ile yapılan maçı göz önüne almazsak sürekli gol arayan,hücumda rakibini adeta ezen,çeşitli varyasyonları deneyen diri bir Galatasaray var. Defansta var olan şüphelerimi ise Uğur Uçar'ın form kazanması ve Caner Erkin transferleriyle erittiler. Geçen yılın bütün eksik yönlerini silip tertemiz bir sayfa açmış gibi gözüküyor sarı-kırmızılı temsilci.Büyük hoca,büyük transferler,camia içinde oluşan hava ve diğer dinamikler bana UEFA ve Süper Kupa'yı kazanan takımı hatırlatıyor.
 
Galatasaray'ın dezavantajı olarak söyleyebileceklerim ise maça açık ara favori olarak çıkmaları,milli takıma giden oyuncuların form durumu ve aşırı motivasyon.

Gelelim Kara Kartallar'a... Kötü bir sezon başlangıcı,puan kayıpları,çok tartışılacak Rodrigo Tabata transferi,patlama yapması beklenen Nihat,yavaş yavaş Fatih Terim demeçleri vermeye başladığı görülen Mustafa Denizli,yönetim içinde yıllardır sürüp giden kaos. Ki özellikle dikkat çekmek istediğim etken bu. Türkiye'nin en köklü kulüplerinden biri olan Beşiktaş'ta kritik derbi öncesinde başkanlığa aday olma tiyatrosu yaşanıyor.Bütün sene durdunuz,şimdi mi aklınıza geldi Murat Aksu,derbi öncesinde başkan adayı olacağını sağa sola açıklamak ? Madem takımı,camiayı bu kadar çok seviyordunuz, neden bu tür hareketlerle takımın dengesini bozuyorsunuz ?

Beşiktaş'a derbide pek şans verilmese de her zaman tehlike yaratacak potansiyele sahip olduklarını hepimiz biliyoruz.Gününde bir Tello,Ernst ve Bobo üçlüsü ortalığı darma duma edip maçın kalitesini ve seyir zevkini tavan dediğimiz noktaya getirebilir.

Kaliteli bir kadroya sahip Beşiktaş, her zaman bizim takımda da olsun dediğim bir çok oyuncusu var. Aslında yapmaları gereken şey kolay.Çok çok kuvvetli bir savunması olmayan Galatasaray üzerine baskı kurup,oyunu rakip yarı alana yıkmak.Eğer durum böyle giderse Beşiktaş kesinlikle gol bulur fakat geriye yaslanıp oyunu kendi yarı alanlarında kabullenirlerse işleri epey bir zor.

Kısaca formda bir Galatasaray ve sorunlu bir Beşiktaş. Fakat adı üstünde,derbi..Ne istatistik tanır,ne form ne de saha.

                                                                                                      

0 yorum:

Yorum Gönder