16 Şubat 2009 Pazartesi

Beşiktaş JK - Trabzonspor SK







Bir Besıktaslı olarak benim beklediğim bir skordu fakat Besiktasın oynadığı oyunu gordukten sonra kesinlikle macın hakkı olan skorun bu olmadığını dusunmekteyim. Mactan sonra tv de ki yorumlara bakıcak pek vaktım olmadı fakat tv de ki yorumcuların da benım dusunduklerimden cok farklı seyler dusundukleriniz zannetmiyorum.




Öncelikle Besıktasdan bahsetmek gerekirse; Mustafa Denizli ılk yarıda korkak bir kadroyla sahaya cıktı. Kendi sahanızda sampıyonluk mucadelesi verdiğiniz takım ıle karsı karsıya gelıyorsunuz mutlak kazanmanız gereken maca tek forvet ile cıkıyorsuzunuz. Tabiki sonuc; ıleride yanlız kalan Mert Nobre fizik olarak cok güçlü olan Trabzon savunması arasında ezıldı ve eridi, tek olumlu hareketi olmadı işin açıkcası. Mustafa Hoca orta saha da ise Cisse ve Ernst ikilisi ıle rakıp takımı orta alanda tutup baskıyı onde kurmak istedi bu belkide Mustafa Hocanın macın basından sonuna kadar yapmış olduğu en faydalı olaydı ve bunu basardı. Ernst ve Cisse orta alanda teknik kapasitesi yuksek fakat fizik olarak zayıf olan Trabzonzonsporlu ortasaha oyuncularına top gostermedi bir pozisyon harıç o da gol oldu zaten. İkinci yarıda ise sahada takım oyununa faydalı olmayan Yusuf Şimşek ve yapabiliceklerinden daha fazlasını yapmaya calısarak hiç bir şey beceremeyen Serdar Özkanı oyundan alıp Delgado ve Bobo yu oyuna sokmasıda Mustafa Hocanın yaptığı bir diğer olumlu harekettı fakat bunu mac basında yapmıs olsaydı belkide şu anda Beşiktaşın galibşyetini konuşuyor olucaktık. Bu ikili oyuna girdikten sonra Besiktas takımı golu bulmanın rahatlığı ile iyicene geriye yaslanan Trabzonspor savunmasını; Solda Tello sağda ise Toramanın ortaları ile adetağa dövmeye basladı ve beklenen gol 77. dakikada Delgadonun kullandığı korner atışı sonunda Bobonun kafasından geldı.




Trabzonspora bakmak gerekirse; Ersun Hoca eminimki karsısında bukadar dırenclı ve inançlı bir Besiktaş takımı beklemiyordu. Hucum ağırlıklı bir kadro ile sahaya cıktı fakat kafasında oynadığı sanal macı(!) sahaya yansıtamamıs olucakki biz boyle bir trabzonspor goremedik sahada. Macın başından sonuna kadar korkak bir takım izledik sanki şampiyonluk mucadelesi değilde " Biz ligin orta düzey Anadolu Takımıyız, kapanalım kontratakdan bir gol bulur mac sonuna kadar yatarız." düşüncesi ile oynadı ve sonucunda almak istediğini aldı fakat ileriki maçlar için pekde iyi sinyaller vermedi.

0 yorum:

Yorum Gönder