19 Şubat 2009 Perşembe

En Sevdiğim Beşiktaş Formaları... #1



1999-2000 sezonuna ait Reebok forma;

Çok büyük umutlarla başlamıştı Beşiktaşım bu sezona, aynı zamada bu sezon benim futbolla ciddi anlamda tanıştığım yıldı. 1998-1999 sezonunu ikinci olarak kapatmıştık, yanlış hatırlamıyorsam Şampiyonlar Ligi ön elemelerinde bir İsrail takımına elenmiştik. Beşiktaş için buyük bir kayıptı Avrupa o sezon. Fakat bir başka Türk takımının da Avrupa'yı ayağa kaldırdığı sezon olmuştu.

Bu sezon aynı zaman da Ahmet Dursun'un fırtına gibi estiği sezondu. Kocaelıspor' dan sezon başı transfer edilen Ahmet Dursun belkide futbol yaşamı boyunca en iyi sezonunu gecirmişti o yıl Beşiktaş' da ve bir daha da akılda kalıcı bir Ahmet izleyemedi Beşiktaş taraftarları sonrasını zaten hepimiz biliyoruz; Çin macerası, İstanbulspor, Tekrar Beşiktaş, Şekerspor, Ankaragücü ve Kocaeli hiç birisinde de o sezonki performansın ucundan geçmedi Ahmet.

Birde Fevzi Tuncay varki sormayın ah ah... Türkiye' nin genç ve umit vaad eden kalecisiydi gerçekten başarılıydı milli takıma seçildi, gerçekten başarılı maçlar cıkarttı, ta ki o malum Galatasray maçına kadar... O maçı hepimiz biliyoruz; Ligin bitimine 2 hafta kala Beşiktaş kazanırsa liderliği Galatasaray 'dan alıcağı, puan kaybederse Galatasaray 'ın şampiyonluğunu büyük ölçude garantiliyeceği maçtı. Daha macın hemen başında Şifo Mehmet 'in o kısacık boyu ile attığı akıl dolu kafa golü ile öne gecmiştik ve gerçekten Galatasaray 'ı eze eze kendi yarı sahalarına hapsetmiştik. İkinci devrede değişen birşey olmamıştı Beşiktaş saldırıyor Galatasaray savunması ataklar savuşturuyordu derken alakasız bir pozisyonda Halilagiç 'in geri pası, o genç yetenekli kalecinin ayaklarının altından kaçıyordu belkı o an Fevzi 'nin ayağandan kaçan top değil; milyonlarca Beşiktaş 'lının şampiyonluk hayali belki Fevzi 'nin kariyeri belki de bir daha asla Beşiktaş 'ımızın başında goremiyeceğimiz bir başkanın son hayalıydi. O top ağlara gittiği anda donup kalmıştım tabiri caiz ise "mala bağlamıştım". Maç bitmişti şampiyonluk gitmişti umutla geleceğe bakmaktan başka çaremizde yoktu maalesef. Bu maçtan sonra Fevzi 'nin de karıyeri sona eriyordu psikolojik olarak bir daha toparlanamamıştı genç file bekçisi.


Sezon biterken büyük başkanımız Süleyman Seba 16 yıllık başkanlık gorevinden istifa ediyor ve akıllara kazınan herkezin anlamını beynine kazıdığına inandığım o cumleyi soyluyor, "Bazen şerefli ikincilik ve üçüncülükler, şerefsizce kazanılan şampiyonluklardan daha önemlidir" .


İşte bu siyah reebok forma bana bunlar hatırlatıyor maalesef uzucu, sinir, bozucu ve bazen de gülümseten anılar.


4 yorum:

Ömer dedi ki...

Ilk fotodaki formadan vardi. Daha sonra adi benimle ayni olan, benden 5-6 yas kucuk bir kardesime hediye etmistim, tam takim tutma yaslarina geliyordu yavas yavas. Etkisi de olmus, Besiktasli oldu kendisi daha sonra. :)

Unknown dedi ki...

Merhaba Ben bu formadan arıyorum yada beşiktaşımızın leeds united ile maç yaptığında giydiği kırmı reebok formadan.Bulabileceğim bir yer veya birilerini tanıyor musunuz acaba?

gunhanserim@gmail.com

The Eagle Abroad dedi ki...

bu formadan bende ariyorum bulabilecegim bir yer varsa banada lutfen bir mesaji esirgemeyin. Simdiden cok tesekkur ederim.

baris13@gmail.com

Feridun Bitir dedi ki...

su formalari zamaninda almadim acayip pismanim, icimde uktedir valla. o zamanlar izmitte yasiyordum ve outlet center reebok magazinda daha ucuza satiliyorlardi. ahhh salak kafam ahhhh

Yorum Gönder