21 Şubat 2009 Cumartesi

Nerede Bu Takımlar ? #3 Borissia Mömchengladbach


Serimize 70'li yıllarda Avrupa 'da ve Almanya 'da fırtına gıibi esen Borissia Mömchengladbach ile devam ediyoruz...

Möchengladbach takımı 70'li yıllarda Almanyayı kasıp kavurmus ve tüm başarılarını da bu dönemde elde etmiştir. Kulüp üye sayısı bakımından Almanyanın en büyük 6. kulübüdür.

Tarihdeki başarılarına gelince kulübün tamamı 70'li yıllarda kazanılan 5 lig şampiyonluğu, 3 Almanya Kupa 'sı ve 2 tane de UEFA Kupası bulunmaktadır. Aynı zamanda Bundesliga 'da Bayern Münih dışında üst üste 3 kez şampiyon olan tek takımdır.

Almanya'nın bu köklü kulübünün bir diğer özelliği ise Almanya Bundesliga tarihinin en farklı skoruna imza atan takım ünvanına sahip olmasıdır. 29 Nisan 1978 tarihinde oynanan karşılaşmada Borussia Mönchengladbach, Borussia Dortmund'u tarihi bir skor olan 12 - 0 ile yenerken Bundesliga tarihinede adını yazdırmayı başarmıştır.

70' li yılları geride bırakırken Mönchengladbach takımı da düşüşe geçmeye başlamıştır ve tabiri caiz ise ligin asansör takımı konumuna kadar gelmiştir. Şimdilerde ise 2007-2008 sezonunu Almanya 2. Liginde lider bitirerek, 2008-2009 sezonu itibarı ile Bundesliga da oynamaya hak kazanmıslardır ve hala o eski günlerini eminim mumla aramaktadırlar ve bu sezonu göz önünde bulundurursak arayacaklar gibide görünüyor.

0 yorum:

Yorum Gönder