16 Şubat 2009 Pazartesi

Nerede Bu Takımlar ?


Bu yazı dizimizde, bir zamanlar fırtına gibi esen fakat günümüzde kayıplara karısan, babalarımızın bir zamanlar Partizan vardı ya da bir zamanlar Kızılyıldız vardı muhabbetlerinin tadında bir metin dizisi hazırlıyacağım.

ilk Olarak Nottingham Forest takımı ile başlamak istiyorum; Oldukca köklü bir kulup olan Nottingham Forest takımı ezeli rakibi ve aynı zamanda dünyanın en eski futbol takımı olan Notts county'den üç sene sonra kurulmustur.
Forest kulubu Liverpool ve Arsenal gibi günümüz büyük takımlarına forma yardımında bulunmuştur, hatta bu iki takımda forma olarak halen kırmızı-beyaz ve sarı-lacıvertı kullanmaktadırlar.

Forest takımı Brian Clough ile altın yıllarını yasamıstır. Takımın basında kalan Brian Clough ile beraber Forest takımı İngiltere 1. ligine yükselmiş ve imkansızı başararak yükseldiği sene ligi şampıyon olarak bitirmişdir. Sadece bununla kalmayıp ertesi sene Şampiyon Kulupler Kupasında finalde Malmö yu yenerek bu kupayı da almıstır. Başarılarının tesaduf olmadığını ertesi sene gene Şampıyon Kulupler Kupasın da finalde Hamburgu 1-0 yenerek Avrupa Şampıyonu unvanlarını koruyarak gostermişlerdir. Brian Clough un 18 yıllık yonetımde Forest takımı 1 lig sampıyonluğu, 2 avrupa sampıyonluğu ve 4 federsayon kupası kazanmıstır.Fakat Brian Clough'nun bu başarıları 92-93 sezonu sonunda Forest takımının 2. lige dönmesi ile sona ermiştir. Düştükden bir sene sonra tekrar lige donsede ligin asansor takımlarından olmustur ve kayda değer bir başarı sağlayamamıştır. Günümüzde Football League Championship de mucadele etmektedir.

0 yorum:

Yorum Gönder